Augustus: bouwen aan (nog) een website

Sinds ik maandelijks terug- en vooruitblik op mijn fotografische activiteiten, zie ik langzaamaan een patroon ontstaan. Soms ben ik onstuimig gemotiveerd, en soms totaal niet. Het grappige is; als ik midden in één van beiden zit, denk ik dat dat de status quo wordt voor de de rest van mijn leven. Even wat maanden teruglezen helpt dan weer relativeren…

Hoge golf

Ik zit momenteel op een onbedaarlijk hoge golf van energie en inspiratie. En voorlopig wil ik niet van die golf af, dus ik ben bezig mijn leven zo in te richten dat er na deze golf ook weer een nieuwe komt.

De aanleiding voor die golf was de maand juli. Ik bezocht het fotografiefestival in Arles (lees hier mijn verslag) en volgde een workshop bij Ed Kashi in Parijs. Netto ben ik 9 dagen fulltime met fotografie bezig geweest. En dat heeft tot gevolg dat ik nu bijna uit elkaar barst van de ideeën en to-do lijstjes.

Conclusie: meer fotografie in mijn leven zorgt voor meer inspiratie en motivatie. Geen wereldinzicht, maar wel iets om nú actie op te ondernemen. Dus heb ik mij ingeschreven voor een Werkgroep Autonome Fotografie. Zodat ik iedere maand aldaar mijn voortgang kan bespreken en feedback krijg op mijn werk. Iets waar ik onnoemlijk blij van werd in de workshop van Ed Kashi.

Wat ik doe in augustus

  • Een website maken

Soms heb je even een extern zetje nodig om iets waar je al langer mee loopt, in gang  te zetten. Ik vind al maanden dat ik eigenlijk een website moet maken voor mijn eigen foto’s. Los van Kronkeling dus. Ik heb ooit wel een apart hoekje gemaakt op Kronkeling, maar dat heb ik weer verwijderd. Mijn blog en mijn fotoseries passen niet onder één label vind ik. En dus wonen mijn foto’s in Lightroom, een wat karig onderkomen als je ‘t mij vraagt.

Maar: tijdens de workshop in Parijs kreeg ik zó vaak de vraag waarom ik geen eigen website had, dat ik er ineens klaar voor was. Het laatste zetje. Dus deze maand: website bouwen. Volgende maand live te aanschouwen.

  • Een fotoserie maken van schapen langs de snelweg

Ik wil al heel lang schapen fotograferen langs de snelweg. Enkele maanden geleden heb ik het maar eens in gang gezet, en warempel, er bleek een schaapsherder bereid om me een dagje mee te laten lopen langs de A73.

Wat ik lees in augustus

Eén boek deze maand. Dat lees ik als onderzoek voor mijn steeds duidelijker wordende fotografische thema:

Het gaat over stedenbouwkunde door de jaren heen. En waar het nu misgaat, volgens Sennett. Vooral dat laatste vind ik interessant. Want daar schuilen fotoseries in. Hopelijk vallen er binnenkort wat puntjes te verbinden…

Wat ik luister in augustus

Deze maand ontdekt: de Omdenken Podcast. Je luistert naar Bertold Gunster die in gesprek gaat met iemand die een probleem heeft. In een klein half uur volgt een live coachingsessie die ook bijzonder inzichtelijk kan zijn voor jezelf. En anders toch op z’n minst interessant om van te leren. En blij te zijn dat je in ieder geval dát probleem niet hebt 🙂

Op zoek naar meer kijk- luister- en leesinspiratie? Hier vind je de voorgaande edities:

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli