Februari: een nieuwe baan én minder werken

Zo, het is februari. Een maandplan hebben is briljant, zo merk ik nu. Al was het alleen maar vanwege het feit dat ik nog nimmer zo productief was op 31 januari! Hierbij een korte terugblik, en mijn doelen voor februari. 

Terugblik op januari

Ik had mezelf een aantal doelen gesteld voor januari. Twee daarvan heb ik voltooid op de laatste dag van de maand. Zo heb ik een online fotowinkeltje in elkaar getimmerd waar je door mij gemaakte foto’s kunt kopen. (UPDATE: het winkeltje is alweer dicht. Paste toch niet bij hoe ik mijn foto’s wil vermarkten :)).

Het is nog in aanbouw, maar het doel was een eerste versie live zetten. En dat is gelukt.

Ik heb daarna ook eens goed gekeken naar de menu structuur van deze website. Sommige menu-items bleken nul bezoekers te hebben gehad in 2018. Weg ermee. Less is more!

En dat allemaal in één dag. Dit is dus de kern van het opsplitsen in tussendoelen. Zelfs dán rek ik het op tot het laatst mogelijke moment. En misschien ook wel omdat januari voor mij bestond uit 3 mini-vakanties en er tussen die vakanties weinig mentale ruimte beschikbaar was voor andere zaken. Er moest worden uit- en ingepakt.

Goed, vooruit nu: wat ga ik in februari doen? Iets minder dan in januari, maar met een goede reden.

Boeken die ik ga uitlezen

Pillars of the earth van Ken Follet. Omdat ik gek ben op historische romans en dit een klassieker uit dat genre is. Wel eentje van 900 pagina’s…

Leaders Eat Last van Simon Sinek. Dat leek me een mooie eerste stap in aanloop naar mijn nieuwe baan.

Mijn 3 uitdagingen in februari

1. Allereerst en bovenal: mijn nieuwe baan. In januari was ik grotendeels vrij en had ik de luxe om ‘in between jobs’ te zitten. Maar half februari start ik met een nieuwe uitdaging. Nog steeds in de maritieme industrie, en nog steeds iets met scheepsmotoren. Echter: het bedrijf, de mensen en de functie zijn anders, en dat kost extra aandacht de eerste weken. Maaarrr, één van de andere grote wijzigingen is dat mijn 5-daagse werkweek met 20% vermindert. Vanaf nu 4 dagen werken, en 1 dag fotografiezaken doen. Een mooiere balans tussen ratio en creativiteit!

2. Tenminste 3x er op uit om te fotograferen.

3. Me aanmelden bij tenminste één fotografieworkshop die dit jaar wordt gegeven. Gewoon, omdat ik daar zo bizar veel leer in een zeer korte tijd. Zie hier mijn ervaringen met de workshop van Alex Webb.

Tot slot: in de foto hierboven zie je een camera gemaakt van oude scheepsmotorenonderdelen. Twee passies in 1, een mooi afscheidscadeau van mijn oude werkgever 🙂