Juni: de maand mei weer herkauwen…

Het is alweer juni, potverdorie. Gaat het jaar nu zo snel, of ik zo langzaam? Mijn voornemens van mei zijn maar half volbracht. Misschien omdat ik in mei een Kronkeling Lab gaf, en ik een weekend weg was – of eigenlijk twee. Maarja, tijd héb je niet, tijd máák je. Toch? 

Wat ik doe in juni

In juni wordt het niet veel beter qua time-management: een vakantie naar Spanje en een korte trip naar Boekarest eten al een aardig stuk af van mijn ‘vrije’ vrijdagen. Niks te klagen natuurlijk. En in Spanje kan ik natuurlijk ook gewoon heel goed en diep nadenken over mijn fotoprojecten.

Hoe dan ook, in onderstaand to-do lijstje vind je wat dubbelingen met de maand hiervoor. Work in progress zullen we maar zeggen. Overigens: wil je zelf ook concreet aan de slag met fotoplannen? Kijk dan eens naar dit template voor een fotojaarplan. Niet al je goede voornemens hoeven immers op 1 januari te starten.

  • Meer tekenen! (hier schrijf ik waarom).
  • Een potentiële fotocoach contacteren. Omdat ik een stok achter de deur nodig heb om aan de gang te blijven. Soms is zelfkennis de eerste stap 🙂
  • Verder met dat projectplan dat ik ging maken in mei…

Wat ik lees in juni

Bel Canto van vorige maand is uit (aanrader!), maar Play and Plan, Plan and Play (over hoe je artistieke projecten van de grond krijgt) nog niet. Die moet ik namelijk in langzaam tempo lezen, met een potlood in de aanslag. De opdrachten aan het einde van ieder hoofdstuk zijn trouwens briljant. Het dwingt je om echt met de stof aan de slag te gaan.

Nieuw op mijn leeslijst: Figuring, van Maria Popova.

Zij is de auteur van het blog Brainpickings. Dat blog vind ik bijzonder goed, maar onleesbaar omdat het – voor mij – gewoon te lange stukken zijn om van een scherm te lezen. Daarom ben ik zo blij dat er nu gewoon een boek is dat ik kan lezen. Het meandert net zoals het blog, daar moet je wel van houden.

Wat ik luister in juni

Dankzij iemand die deelnam aan mijn Kronkeling Lab ben ik nu verslingerd aan een nieuwe fotografie podcast: Lenswork. In 10 minuten bespreekt Brooks Jensen een fotografisch thema waarop ik nog minstens een dag lang kan kauwen. Eindelijk ook eens een behapbare kórte podcast. Hier vind je ze.