Juli: mijn fotografisch hoogtepunt so far

De maand juli wordt mijn voorlopige hoogtepunt qua fotografie dit jaar. Ik ben de maand gestart met een bezoek aan Arles, en ik sluit hem af met het volgen van een workshop in Parijs. Veel beter kan het niet worden lijkt me.

Die maandelijkse kalibratie van waar ik sta (na het invullen van mijn fotojaarplan begin dit jaar) werkt nog steeds bijzonder goed. Voornemens moet je opknippen in haalbare tussendoelen, en een maand blijkt voor mij de ideale tijdspanne daarvoor. Ik kan snel bijsturen als ik een maand loopt te lanterfanten. Zoals vorige maand, waarin ik feitelijk bijzonder weinig heb gedaan.

Behalve dan gewerkt aan een fotoserie die later dit jaar zal worden geëxposeerd. Daarover een andere keer meer.

Maar: ik ben dus weer helemaal terug deze maand! Dit staat er op mijn lijstje:

Wat ik doe in juli

  • Het gaafste fotofestival ter wereld bezoeken – reeds afgevinkt (deze dus).
  • Een 4-daagse workshop volgen in Parijs, bij fotograaf Ed Kashi (eerder volgende ik workshops bij Alex Webb en Eric Kim).
  • Me voorbereiden op bovengenoemde workshop. Zoals nadenken over een project aldaar, plus het samenstellen van mijn portfolio.

Wat ik lees in juli

  • Ha, een nieuw tijdschrift! Ik heb mijn abonnement op British Journal of Photography opgezegd. Ik vond er wel erg veel conceptueel werk in staan. En steeds meer oeverloze verhalen. Onlangs zag ik ergens de Pf liggen, en ik was blij verrast door de artikelen. Ik dacht altijd dat de focus sterk op techniek lag, maar daar is niks van waar. Kortom, ik lees dus vanaf nu de Pf.
  • Ik lees natuurlijk ook nog een boek. Het gaat niet zo snel, maar het boek is wel uitermate boeiend: Why time flies van Alan Burdick. Een populair-wetenschappelijke verhandeling over het fenomeen tijd. Fijn om ook eens over iets anders te lezen dan over fotografie 🙂

Wat ik luister in juli

  • Podcast: Brand in het landhuis van NTR. Razend spannende onderzoeksjournalistiek. Gedurende de 6 afleveringen hing mijn mond steeds verder open van verbazing. [NASCHRIFT: bij het zoeken naar de link voor de podcast stuitte ik op een nieuwsbericht. Er blijken nogal wat feitelijke onjuistheden in de podcast te zitten…].

Op zoek naar meer kijk- luister- en leesinspiratie? Hier vind je de voorgaande edities:

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni