Wat doe ik in maart? Twee doelen. Focus.

Soms wil je een beetje te veel. Daar had ik last van in februari, vooral omdat er een ‘geheim doel’ tussen zat. Geeft niks, want ik ben dubbel zo blij dat ik het wél heb gedaan. Wat precies? Dat lees je hieronder. 

Terugblik op februari: een stiekem doel gehaald

Februari was de Maand van de Grote Verandering; ik begon met een nieuwe baan (eentje waarin ik in de kennismakingsperiode mocht sleutelen in machinekamers op schepen) en ik ging van 5 naar 4 dagen werken. Zodat ik meer tijd heb voor fotograferen, en voor Kronkeling.

Enfin, dat laatste wilde ik goed aftrappen. Al jaren loop ik met workshop-ideeën in mijn hoofd. En die mochten er nu uit!

In februari heb ik alle voorbereidende werkzaamheden afgerond en de flyer gedeeld. Die ging eerst naar de mensen die al op de geïnteresseerdenlijst stonden, en daarna naar alle nieuwsbrieflezers.

En toen zaten de Kronkeling Labs vol.

BAM!

Interesse in één van de nog te plannen Labs? Meld je dan aan voor de geïnteresseerdenlijst of abonneer je op de nieuwsbrief.

Boeken die ik ga uitlezen

1. Art & Fear van David Bayles. Dit handzame boekje uit 1954 (!) behandelt de obstakels die je ervaart als je ‘kunst’ maakt, of beter gezegd: creatief bezig bent. En waarom je vooral dóór moet gaan. Omdat het in het begin draait om kwantiteit, niet om kwaliteit.

2. Dare to lead van Brene Brown. Een boek over durven leiding te geven. Voor wie haar niet kent, kijk vooral eens dit TED filmpje.

NB: voor de mensen die zich afvragen of ik het boek van vorige maand – Pillars of the Earth – heb uitgelezen (876 pagina’s): Ja! Topboek. De rest van de vuistdikke boeken van Ken Follett bewaar ik echter voor de vakanties, want al mijn avonden waren verschwunden in februari 🙂

Mijn drie twéé uitdagingen in maart. Focus.

Nu even over de foto boven dit artikel. Dat beeldje kwam ik tegen in Museum Beelden aan Zee. Het is een poppetje met grootse plannen. Of met gewoon hele lange armen. Hoe dan ook, voor mij was het een symbool van enthousiasme, maar ook van te véél willen.

En vergeten dat een maand maar uit 4 weken bestaat.

Daarom: in maart gewoon lekker twee uitdagingen. Meer dan genoeg. Focus.

1. De Kronkeling Labs voorbereiden

Hier ben ik wel even zoet mee. Ik heb de afgelopen maanden zóveel materiaal bedacht, verzameld en half uitgewerkt dat de kunst nu vooral is om te kiezen en te schrappen. En dat kost tijd. Maar dat is wel heel leuk om te doen!

2. Twee keer erop uit om te fotograferen. 

Er moet ook gefotografeerd worden natuurlijk. Tenminste twee keer een dagdeel. Alles daar bovenop is mooi meegenomen.

© Kronkeling | Foto gemaakt in Scheveningen (in maart)

En wat ga jij doen deze maand? Schrijf het op! En kijk er over een maand weer naar. Het jaar opdelen in kleine brokken vergroot de kans dat je eind dit jaar hebt bereikt wat je wilde.

Focus!