April: ik doe wat ik wil

Het werkt als een malle hoor: iedere maand maar een paar doelen hebben. Er kwam een hoop uit mijn vingers in 3 maanden tijd. Zo bedacht ik Kronkeling Labs (nu volop bezig met de voorbereidingen daarvoor) en gaf ik 3 lezingen in ‘t land. Tussendoor fotografeerde ik (veel te weinig natuurlijk) en zag ik dit blog flinke sprongen maken in bezoekersaantallen.

Wat ik ga doen in april

Deze maand staat de eerste Kronkeling Lab gepland. Een mijlpaal en reden voor mij om even geen andere doelen te hebben. Daarom dus:

April: ik doe wat ik wil

Natuurlijk blijf ik wél gewoon boeken lezen en podcasts luisteren; wie weet staat er ook iets tussen van jouw gading.

Wat ik lees in april

1. Mama’s Last Hug van Frans de Waal: een boek over emoties bij dieren en de enorme gelijkenissen met ons gedrag.

Waarom dit boek: tijdens mijn studietijd bezocht ik een lezing van Frans de Waal. Hij sprak daarin over de resultaten van één van zijn onderzoeken naar apengedrag: twee aapjes voeren een simpele taak uit en krijgen direct daarna een stukje komkommer. Niks bijzonders. Tótdat de ene aap een druif krijgt, en de andere aap nog steeds dat stukje komkommer. Zulk een onrecht brengt hem tot razernij; hij gooit nijdig zijn komkommer terug naar de onderzoeker. Een zeer menselijke reactie. Of eigenlijk: onze reactie blijkt bijzonder vaak ‘apelijk’ te zijn…

2. This is the story of a happy marriage van Ann Patchett.

Waarom dit boek: Een vriendin raadde mij het aan. En soms lees ik boeken gewoon omdat ze worden aangeraden. Ben benieuwd.

Wat ik luister in april

Ik ben verslingerd aan alle podcasts die Jeffery Saddoris maakt. Eerder schreef ik al over On Taking Pictures (Kronkeltip 44): twee mannen die over fotografie praten zonder te vervallen in eindeloos geneuzel over apparatuur. Ze praten over het ambacht, de hobbels, mooi fotowerk van anderen en eigenlijk zo’n beetje alles wat ik interessant vind. Helaas kan ik daar enkel uit de archieven putten, maar Saddoris is sindsdien gewoon door gegaan. Luister zelf eens naar Process Driven of In Between.