De 5 best gelezen artikelen van 2020

Ik kan er geen pijl op trekken: artikelen waarvan ik denk dat het hits zijn, worden dat niet. En blogs die ik in 20 minuten in elkaar flans, blijken idioot populair. Maar als ik terugkijk naar de best gelezen artikelen van 2020, zie ik ineens toch een patroon. Lezers vinden het leuk om over fouten te lezen. Míjn fouten, welteverstaan. Enfin. Hier een lijstje.

1. Er zit een loei van een fout in deze foto

Ja, dit was toch wel het grootste succes. Die loei van een fout van mij. Hier lees je erover.

2. Waarom Kronkeling dit jaar bijna niet meer bestond

2020 begon – Kronkelingtechnisch gezien – op de rand van de afgrond. Dit blog was namelijk gehackt. Dat zette me er eindelijk toe aan om eens een fatsoenlijke back-up voor deze site te organiseren. Ik schreef er dit artikel over. Achteraf ben ik blij met die hack. Soms moet je even een lesje leren.

3. Mijn vier beste aankopen van dit jaar

Goed, één stelregel was mij wel bekend: zodra ik schrijf over camera’s en toebehoren, dan klikt men massaal. Iets kopen is namelijk makkelijker dan iets leren. Hier vind je de 4 aankopen die mij echter óók wat leerden.

4. Een fotograaf ziet bijna niks

Nog zo eentje die het goed deed. Bepaald geen positieve boodschap, maar wel een reële. Gelukkig kun je het ook in je voordeel laten werken.

5. Ik ben geen fotograaf

De titel deed wellicht vermoeden dat ik de handdoek in de ring zou gooien. Maar ik schreef niet over dat ik ging stoppen met fotografie. Wel over dat het goed is om je te richten op het werkwoord (fotograferen) in plaats van op het zelfstandig naamwoord (fotograaf). Het artikel is niet zo droog als het nu klinkt. Lees zelf maar.

Op zoek naar nog meer inspiratie? Dit blog telt bijna 600 artikelen, maar de meesten daarvan zitten diep begraven. Ik heb daarom deze week een grabbelton op de homepage gezet. Je vindt ‘m boven de artikelen.