Over “het ding” doen

Ik zoek al anderhalf uur inspiratievoor dit blog. Of nouja, eigenlijk ben ik vooral ándere dingen aan het doen. Hetgeen ik moet doen, doe ik niet.

Preparing to do the thing isn’t doing the thing

Anderhalf uur geleden ging ik achter (of eigenlijk vóór) mijn laptop zitten. Het is immers zondag, dus moeten er twee blogs worden geschreven.

Maar toen stuitte ik op een filmpje over een pandabeer die in de sneeuw speelt:

Kort daarna verdween ik in een rabbit hole over Montenegro en Albanië, die weer uitmondde in een zoektocht naar leuke hotels in Tirana. Toen ik er eentje had gevonden, vroeg ik me af of Tirana eigenlijk het bezoeken waard is. Dus ging ik reisblogs lezen.

En toen ik uit dát rabbit hole was geklauterd, mijmerde ik over de vraag waar zal ik eens over schrijven? Ik schreef wat ideeën op.

Making a to-do list for the thing isn’t doing the thing

Vervolgens zei ik tegen mijn vriend dat ik nu écht ging beginnen aan dit artikel.

Telling people you’re going to do the thing isn’t doing the thing

Uiteindelijk belandde ik op de website Strangest Loop waar ik las over alles wat niet doing the thing is. De voorlaatste zin van het puntige lijstje was:

Reading this essay isn’t doing the thing

Dus besloot ik dit artikel nou eindelijk maar eens te schrijven. Want:

The only thing that is doing the thing is doing the thing

Hetzelfde geldt natuurlijk voor alle foto-ideeën die ik (en jij ook misschien) eindeloos uitstel. Alles om maar niet te hoeven beginnen, want beginnen is het moeilijkst. Voor wie daar ook last van heeft: maak geen foto’s maar notities.

Of gebruik de 12-minutenregel.