Zo bouw je een kikkerhuisje

Ik heb geen tiktok en dat is maar goed ook. Want soms zie ik een tiktokfilmpje op internet dat zó leuk is, dat ik ongetwijfeld in een rabbit hole was beland op tiktok zelf. Hieronder vind je een voorbeeld. Oja en mijn poging om de bouw van een kikkerhuisje te linken aan fotografie.

Maar laten we beginnen met het leukste, het filmpje zelf. Dat start met een kikker op een tuinhek en de eigenaar die denkt ‘hee, daar kan ik wel een huisje voor bouwen’.

@gloss

Meet Froderick… 🐸 With @Dazza #fyp #foryou #frog #frogs

♬ original sound – GLOSS

Van mij mag internet bestaan uit dit soort filmpjes en niks anders. Ik word blij van de inventiviteit van deze ontwerper. Makkelijk, denk je misschien, want hij heeft een 3D-printer. Maar ook zonder zo’n printer kun je een kikker voorzien van een superieure leefomgeving.

Waar het mij om gaat is de lol van het maken, de interactie met zijn publiek (dat nieuwe ideeën aandraagt) en de verbeteringen die al gaandeweg volgen uit een project dat klein begon.

Gewoon omdat het leuk is om te doen.

Het enige dat je hoeft te volgen zijn jouw piepjes van geluk.

Watte?

Piepjes van geluk. Een term die ik tegenkwam in het boek Ode aan de Arbeid van Alain de Botton:

“Zoek niet naar de perfecte vacature, maar zoek als een schatzoeker met een metaaldetector naar jouw piepjes van geluk”

We zoeken vaak iets alomvattends waar we blij van worden. Een baan, een hobby. Maar het is veel handiger om alert te zijn op kleine piepjes gedurende de week. Iets waar je een glimlach van krijgt, of je de tijd ineens vergeet. Schrijf al die momenten op en onderzoek wat voor dwarsverbanden er zijn. Er zitten hints in verborgen voor een volgend fotoproject.