Eind mei exposeer ik met mijn examenproject!

De lezers van dit blog geef ik vaak de tip om eens een afstudeerexpositie te bezoeken. Die zijn meestal een stuk frisser, experimenteler (en onbegrijpelijker…) dan wat er in musea hangt. Extra leuk dus dat ik nu mijn eigen afstudeerexpositie hier kan aankondigen. Eind mei sta ik in NDSM Fuse in Amsterdam!

Waarom afstuderen met een expositie?

Bij de Fotoacademie studeer je af met een project dat je vervolgens exposeert. Die expositie moet je zelf organiseren samen met de groep afstudeerders. Dat houdt in dat je samen een locatie moet vinden en inrichten, er een catalogus komen, een website, een crowdfunding campagne, uitnodigingen en posters. Voor al die uitingen moet dan weer een huisstijl worden gemaakt en een naam worden verzonnen. Onze expositienaam:

Release: omdat we met deze expositie onszelf en onze beelden loslaten in de wereld. Voor zover het nog niet duidelijk was: naast fotografie ben je bezig met het organiseren van een compleet evenement. En dat is leerzaam. Want sinds ik hier mee bezig ben, kijk ik anders naar alle exposities die ik bezoek.

Welke keuzes zijn er gemaakt, en waarom?

Wat werkt, wat niet?

Voorheen keek ik vooral naar de beelden zelf. Nu ook naar de manier van exposeren, de kleur op de muur, de logica achter een wandelroute. Al die inzichten gebruik ik weer voor onze eigen expositie.

Wat kun je verwachten?

Samen met 12 andere fotografen sta ik van 27-30 mei in de voormalige scheepsbouwloods NDSM Fuse in Amsterdam. Tussen 12:00 en 18:00 uur kun je ons bezoeken. De toegang is gratis.

Je kunt daar onze afstudeerprojecten bekijken, waaronder fotoseries, fotoboeken, grote installaties, en zelfs film. En voor wie niks van het werk snapt: de makers zijn aanwezig en kunnen dus vragen beantwoorden. Vinden we zelfs leuk 🙂

In aanloop naar de expositie kun je onze voorbereidingen en (een beetje van) ons werk zien op Instagram:

En wil je nog meer lezen en zien, neem dan een kijkje op onze website www.releaseexpo.nl:

En nu ik toch bezig ben deel ik ook de poster, daar staat eigenlijk alles op wat je moet weten als je ons wilt bezoeken:

Dus: wie weet tot ziens in NDSM Fuse op 27, 28, 29 of 30 mei!