Vier onsamenhangende tips

Grappig, het lijkt wel vaste prik. Ik ga op vakantie en heb terstond geen inspiratie meer voor dit blog. Maar ik heb wel een lijstje met dingen die ik leuk vind, doch zonder enige onderlinge samenhang. Dus waarom niet gewoon dat lijstje delen? Kan ik daarna lekker op vakantie 🙂

1. Teken een figuur uit de Snoopy cartoon. Uit je hoofd.

Eens in de zoveel tijd heb ik weer zin om te tekenen (zie hier mijn probeersels). De volgende episode heeft zich nog niet aangediend, maar zodra dat het geval is, ga ik aan de slag met de Snoopy figuren. In deze pdf vind je voorbeelden. Ziet er best simpel uit eigenlijk.

2. Een boekentip over Noord-Korea

In plaats van te bloggen, zou ik veel liever verder lezen in het boek In order to live, van Yeonmi Park. Park beschrijft hoe zij opgroeit in Noord-Korea en op 13-jarige leeftijd met haar moeder vlucht naar China. Veel beter wordt het er niet op; zij en haar moeder worden verhandeld aan Chinese mannen die op zoek zijn naar een bruid. Het inkijkje in het (volgens mij) meest gesloten regime ter wereld vind ik zó indrukwekkend dat ik er na dit boek nog meer over wil lezen. Het volgende boek staat daarom al klaar op mijn leeslijst.

© Noord-Korea, Ted Lau

3. Lees The Referendum

Minimaal één keer per jaar lees ik het essay The Referendum van Tim Kreider. Omdat het zo haarfijn beschrijft hoe je – als je ouder wordt – bewust of onbewust keuzes hebt gemaakt die andere levenspaden uitsluiten. Maar die andere paden zie je wél geleefd worden door je vrienden. Iedereen kijkt naar elkaar en maakt voor zichzelf de balans op: heb ik de juiste keuze gemaakt? Alleen kan Kreider dat dus met veel meer schwung verwoorden. Je vindt zijn essay ook in dit boek.

4. Iemand die schildert met een typmachine

Tot slot zijn er altijd weer mensen die met iets nieuws op de proppen komen. Zoals een kerkje natikken op een typmachine.

Of een straat in Londen:

Voor wie meer wil lezen over de kunst van James Cook, hier vind je een interview. En hieronder nog een filmpje waarin hij heel sereen midden in een weiland zit. Met z’n typmachine.

Zo, nu kan ik met vakantie!