Kleine mensjes op plakband

Met wat plakband, een pen en een camera kun je je zelfs tijdens een lange vlucht vermaken. Claire Harvey tenminste wel. Het idee is zó simpel dat ik er jaloers van word. Nou helpt het wel als je een beetje kunt tekenen natuurlijk.

Claire Harvey richt zich op het miniscule. Ze tekent kleine scènes op plakband of doorschijnend plastic en hangt dat ergens op. That’s it.

Ze heeft een heel zwikkie van dit soort mensjes gemaakt. Die heeft ze allemaal op een muur geplakt, en dat kunstwerk heet ‘easily removable people’.

Wat een toptitel.

En voor wie denkt: leuk allemaal, maar ik kan niet tekenen, dat kun je wel. Lees dit maar eens.

Maar ook zonder muur creëert Harvey kunstwerken. In het vliegtuig kun je wat op je raampje plakken en de vertaalslag van drie naar twee dimensies misbruiken om een nieuw verhaal mee te maken (net zoals Christoph Niemann dat doet trouwens).

Dat je razend creatief kan zitten wezen in een vliegtuig, bewees Nina Katchadourian ook al. Ik schreef eerder over haar fotografische capriolen. Haar invalshoek is wat humoristischer, terwijl Harvey echt een fotoserie maakt waarin de sfeer constant hetzelfde is.

Enfin, er is fotografisch van alles te beleven. Zie je niks? Leg jezelf dan fikse beperkingen op. Blijf eens lang op één plek dwalen bijvoorbeeld.