Ook cartoonfiguren sterven ooit uit

Ook cartoonfiguren hebben niet het eeuwige leven. Over 100 jaar weet mogelijk niemand meer wie Goofy was, of Spongebob Squarepants. Kunstenaar Filip Hodas ging aan de haal met dat idee en maakte fossielen van voorheen toch zulke aaibare figuren.

Filip Hodas ontwierp de botstructuur en printte deze middels een 3D-printer. Daarmee staan onze cartoonfiguren ineens zij aan zij met uitgestorven diersoorten die wij vooral herkennen aan hun botstructuur. Zoals dinosaurussen.

Het valt mij op met wat voor gevoel voor detail Hodas werkt. Hier en daar een veertje van Tweety, de Latijnse naam op het bordje, de blauwe achtergrond die mooi contrasteert met het (denkbeeldige) geel van Tweety.

Initially, I wanted to make them stylized as dinosaur fossils set up in a museum environment, but later decided against it, as the skulls didn’t look very recognizable on their own—especially with parts broken or missing.

That’s why I opted for (a) less damaged look and also added some assets to each of the characters.

~ Filip Hodas via Colossal

Strikt genomen is het werk van Filip Hodas natuurlijk geen fotografie. Maar het is luchtig, en daarmee voldoet het precies aan mijn behoefte vandaag.