Een léuke natuurfotografiewedstrijd

Ik bekommer me doorgaans niet om natuurfotowedstrijden. Maar één wedstrijd vormt daarop een uitzondering; de Comedy Wildlife Awards. Daarin staan uitglijdende uilen en bozige schildpadden centraal.

Kleine waarschuwing: dit wordt geen diepgravend fotografieartikel, meer een luchtig niemendalletje voor de regenachtige zondagmiddag. En laat dat nu júist het geval zijn, vandaag.

Comedy Wildlife Awards

Onlangs stuitte ik op de website van de Comedy Wildlife Awards en kon een harde lach niet onderdrukken. De foto’s zijn ingezonden door professionele wildlife fotografen. Die zitten doorgaans uren aaneengesloten te wachten tot er iets ruist in het struikgewas. Meestal doet zich dan een serieuze situatie voor, maar soms doet een dier iets dat naar menselijke maatstaven buitengewoon grappig is. En die momenten worden dus verzameld en beoordeeld door een jury van de Comedy Wildlife Awards.

Een kleine bloemlezing:

© Andrea Zampatti

 

© John Threlfal

 

© Troy Mayne

 

© Penny Palmer

 

© Daisy Gilardini

 

© Daniel Trim

 

© Olivier Colle

Wildlife foto’s in scène gezet

Overigens, wist je dat er een hele industrie bestaat die jou helpt om een wildlife foto in scène te zetten? In Amerika vind je boerderijen vol met wilde dieren in kooien die onder begeleiding van trainers even naar buiten mogen om zich lekker wild te gedragen. Ik schreef er een artikel over.

P.S. Ook grappig: het verhaal over de aap die per ongeluk een selfie van zichzelf maakte. De foto werd populair, de fotograaf rijk, maar toen bleek ineens het auteursrecht bij de aap te liggen.