Raad de locatie van deze ramen

Wat zie jij vanuit jouw raam? Grote kans dat je het een doodsaai beeld vindt; je hebt het te vaak gezien. Hoe zou het zijn als je eens door iemand anders’ raam kunt kijken, ergens aan de andere kant van de wereld? Dat kun je zelf ontdekken, middels een website die tjokvol staat met filmpjes van mensen die hun uitzicht 10 minuten hebben vastgelegd. Het werkt verslavend.

Ten tijde van de eerste coronagolf bedachten twee mensen dat het leuk zou zijn om eens uit een ander raam te kijken. Ze maakten de website WindowSwap en voilá, hun idee werd werkelijkheid. Als je naar de site gaat, open je een raam en kun je 10 minuten naar buiten kijken . Als je eerder verveeld raakt, klik je gewoon door naar de volgende locatie.

Raad de locatie

Als je dit tijdverdrijf ook nog wilt combineren met beter leren kijken, pak dan twee post-its: hang die links- en rechtsboven op het scherm. Daar vind je namelijk respectievelijk de naam van de inzender en de locatie van het beeld. Plak die af en probeer te raden in welk land het raam zich bevindt. Heb je huisgenoten, maak er dan een spel van. Wie het goed raad, krijgt één punt. Wie het eerst 10 punten heeft, heeft gewonnen. Prima lockdowntijdverdrijf.

Hieronder enkele screenshots om alvast warm te draaien. Antwoorden vind je onderaan dit artikel.

En dan de antwoorden: Duitsland, India, Dubai, Finland en tot slot Engeland. Zelf verder browsen op WindowSwap kan hier. Veel plezier!