November: op naar Paris Photo en Noorderlicht

Weer een vooruitblik op de komende maand, de 11e van dit jaar. Wat ga ik doen, waar ga ik heen, wat ga ik lezen en luisteren? Kortom: een lijstje vol ideeën waar jij misschien ook wat aan hebt. 

Eerst nog even een terugblik op vorige maand:

Veel doelen had ik niet omdat ik rondreisde in Taiwan. Maar op 27 oktober – op de valreep – heb ik tóch nog een fotografisch doel behaald: toen was de opening van een groepsexpositie waar ik deel van uitmaak. Ook een kijkje nemen? De foto’s zijn tot 1 december zien bij Evermore Thee & Koffie in Rotterdam.

Wat ik doe in november

De nadruk leg ik deze maand op het consumeren van fotografie:

1. Ik ga op 8 november naar Paris Photo, de chique kunstbeurs voor fotografie. Feitelijk een levensgroot museum waar je alle werken gewoon kunt kopen (mits je goed in de slappe was zit).

2. Op 30 november bezoek ik Fotofestival Noorderlicht. Nog nooit geweest, dus razend benieuwd. Zeker een blogje waard, na afloop.

En om niet geheel in de consumeermodus te vervallen: ik volg half november ook een workshop Color Management. Want fotograferen lukt best aardig, maar van kleurmanagement heb ik totaal geen kaas gegeten. Dat bleek althans bij het (laten) printen van mijn foto’s voor de expositie. Gelukkig kon ik terugvallen op de expertise van een vaklaboratorium, maar liever snap ik zelf ook gewoon hoe het zit. Zodoende.

Wat ik lees in november

Sinds halverwege mijn vakantie ben ik in 10 boeken begonnen. Geen één las ik uit. Soms heb ik van die periodes waarin niks mij voldoende kan boeien maar ik wel per sé wil lezen. Irritant. Ik probeer het nu met boek nummer 11: De acht bergen van Paulo Cognetti. Hopelijk het eindpunt van mijn nieuwe niet-uitleesgewoonte.

Wat ik luister in november

Ik heb momenteel het omgekeerde met podcasts: ik verslind ze van kop tot staart. Mijn favorieten deze maand:

StartUp Gimlet

Heavyweight (nieuw seizoen!)

Alles van Parel Radio (de mooiste Nederlandse radioverhalen)