Yuni Yoshida: zelf pixels maken van voedsel

We zetten zowat iedere gedachte, acitiviteit en evenement om tot een hoopje pixels. Yuni Yoshida doet dat ook, maar dan wel analoog. Van voedsel maakt ze zelf wat pixels. 

Heel veel vierkantjes

Het moet een hels werkje zijn: stukjes voedsel in kleine, vierkante blokjes snijden. Niet zomaar vierkante blokjes, ze moeten doen denken aan de pixels op een foto waarin iets wordt afgeschermd van de kijker. Of waar iets is misgegaan met het digitale bestand, dat kan natuurlijk ook.

© Yuni Yoshida

Heel veel verschillende kleuren

De fotoserie Pixellated Palette laat zien dat een doodgewone foto van een banaan en een appel bizar veel kleuren in zich heeft. Die neem je normaliter niet zo bewust waar. Je denkt meteen ‘oh, een banaan en een appel’. Je kijkt niet. Losse pixels laten de kleurovergangen zien. En dus de vele nuances in zelfs zoiets simpels als een banaan. En omdat iemand al die blokjes bij elkaar heeft zitten priegelen, zie je het ineens wel.

© Yuni Yoshida

Kijk zelf eens aandachtig naar iets

Leuke opdracht voor vandaag: kijk zelf eens goed naar één object en richt je daarbij op de kleurovergangen daarvan. Is het object aan de randen donkerder of juist niet? Welke invloed heeft het licht op het object?

© Yuni Yoshida

Meer zien?

Yuni Yoshida is een creatieve duizendpoot, getuige haar Instagram-account.