Nick Veasey en zijn doorkijkfoto’s

Portretfoto’s van een mens laten altijd hetzelfde zien. Huid, haar en een randje kleding. Maar wat zit eronder? Nick Veasey fotografeert middels rontgenstraling. Erg gezond is het niet, fascinerend wel. 

Eerst maar eens die punker:

Nick Veasey

Dat geeft een aardig inkijkje in de hoeveelheid oud ijzer die deze vent draagt. Grappig ook om te merken dat het bijeen gepunte haar een dusdanige dichtheid tot gevolg heeft dat het alsnog te zien is op de foto. En duidelijk ook.

Niks blijft verborgen van deze man. Dus ook niet de piercings op plekken die je vaak wel vermoedt, doch nooit bevestigd ziet. Hier wel.

Nick Veasey

En dan deze vrouw met een leuk gestreept truitje aan. Je kunt nu gewoon in haar tas koekeloeren en met een beetje associatief vermogen kun je de gehele inhoud bij elkaar verzinnen.

Nick Veasey

Deze skater geeft wat minder prijs van zijn persoonlijkheid. Wel interessant om de balans te zien tussen het skateboard en de botten.

En dan dus dat oude vrouwtje. Waarvan de botten niet meer zo kwiek recht staan zoals bij de skater. Wel jammer dat we juist die gekromde rug niet zien, die vorm komt namelijk ook mooi terug in het boodschappenwagentje van de vrouw.

Nick Veasey

Deze fotograaf zelf horen praten over zijn werk? Bekijk dan onderstaande TED Talk van hem: