Tip 29: Lees dit boek en ga buiten spelen

Het is zoeken naar een speld in een hooiberg: een fotoboek die je creativiteit aanwakkert, in plaats van de kop indrukt door eindeloos gewauwel over diafragma en sluitertijd en weetikwat. Maarrrrr… Ik heb die speld onlangs gevonden! The Photographers’ Playbook staat berstensvol ideeën die je zélf tot wasdom moet brengen. Dus geen kant en klare 7-stappenplannen. Wel een aanzet tot creatief denken.

Creatieve ideeën

Ik loop al een tijdje na te denken over een nieuw fotoproject. Eentje waarmee ik jaren zoet ga zijn. In 2014 startte ik mijn wekelijkse Noordereilandseries. Dat was op dat moment precies wat ik nodig had: een stok achter de deur om vaker te gaan fotograferen. Het logische gevolg is dat je steeds beter leert kijken. En dus fotograferen.

Maar inmiddels wil ik meer dan alleen maar beter fotograferen. Ik wil een verhaal vertellen. Ik weet alleen nog niet helemaal welk verhaal. En dáár helpt het boek The Photographers’ Playbook je dus bij.

© Kronkeling

307 opdrachten

Het boek bevat 307 opdrachten. Alleen al van dat maffe aantal word ik blij. Geen suf afgerond getal (internet stroomt immers al over met de 5 stappen, 10 tips en 200 must haves). Op iedere pagina vind je de opdracht van weer een andere fotograaf. En dat gaat dus alle kanten op. Sommigen zijn concreet, anderen juist vaag, en weer anderen zetten aan tot denken over jouw motivatie om te fotograferen.

Het is, kortom, bepaald geen praktische handleiding. Wel is het een leidraad voor mensen die meer willen vertellen middels beeld, maar nog niet helemaal weten hoe. Zoals ik dus.

Voor een iets concreter beeld daarbij: hieronder vind je enkele voorbeelden:

 

 

Enfin, mijn creatieve geest wordt lekker omgewoeld door dit boek. Aanrader!

NB: Kronkeling doet niet aan advertenties, sponsoring, sluikreclame en steekpenningen. Tips en aanbevelingen zijn dus oprecht en niet ingegeven door dollartekens in de ogen.