Tip 13: lees deze drie gratis ebooks over (straat)fotografie

Zo, tijd zat, met die feestdagen. Reden genoeg om je eens onder te dompelen in wat theorie over fotografie. Natuurlijk wel praktische toepasbare theorie, want uiteindelijk moet je naar buiten en het gewoon dóen. Maar soms helpt het als iemand je daartoe aanzet en je even wat goede handvaten geeft voor wat je daarbuiten dan precies zou moeten doen met die camera.

Voor onderstaande drie boeken – allemaal van Eric Kim – hoef je geen euro voor uit te geven. Hij schrijft ze belangeloos, wil zijn kennis delen. En hij doet dat ook nog eens op een hele aanstekelijke manier. Dus hup:

klik

download

print

pak een highlighter

En nestel jezelf op de bank met een kop warme chocolademelk (puur voor nostalgische doeleinden, niet omdat het buiten nou zo koud is…). 

1. De straatfotografie starterskit

Dit boek begint bij nul. Wat is straatfotografie? Wat heb je ervoor nodig? Waar moet je allemaal aan denken? Wat zijn de gevolgen van de keuze voor een zoom-objectief, of juist een groothoeklens? Kies je voor kleur of zwart wit? En waarom? 110 pagina’s vol met inzichtendie je helpen kiezen. Zie het als een starterskit.
Klik je op de titel hieronder dan download je direct de PDF.

 

How to Shoot Street Photography

 

2. Kijk het kunstje af

De beste manier om goed in iets te worden is om op de schouders van anderen te gaan staan. Wat kun je leren van al die succesvolle fotografen? Hoe kiezen zij hun locaties, hun onderwerpen, hun camera’s? Waar houden ze rekening mee? Dit lijvige boekwerk (283 pagina’s) gaat uitgebreid in op de werkwijze van diverse fotografen. De tekst is gelardeerd met quotes die je soms gewoon zo uit wil knippen en aan de muur hangen. Zoek je inspiratie, lees dan dit boek.

100 Lessons From the Masters of Street Photography

 

3. Ga naar buiten!

Lig je lekker op die bank, met al je ebooks? Mooi, maar nu is het klaar. Eric Kim fileert je talloze excuses om fotograferen altijd maar uit te stellen. Geen smoesjes over verkeerde lensen, dat het eng is om mensen te fotograferen, dat je niet in een fotogenieke omgeving woont. Dit boek schreeuwt je vanaf iedere pagina naar buiten. In 31 dagen leer je je eigen aanstellerij te overmeesteren. Want je kunt overal kun je fotograferen, met iedere camera (of telefoon). Het enige obstakel dat er is ben je zelf.

 

31 Days to Overcome Your Fear of Shooting Street Photography

 

Zit hier niet tussen wat je zoekt? Eric Kim heeft nog talloze andere ebooks online staan, je vindt je ze hier. Of lees (en vooral bekijk) het gratis e-book dat Magnum heeft uitgegeven. Barstensvol adviezen en inspiratie, recht uit de hart van de grote meesters.

Foto in de header van dit blog: door mij gemaakt (uit de heup geschoten) in de grote bazar in Teheran, Iran.