Tip 10: Lees British Journal of Photography

Je kunt je natuurlijk abonneren op Focus, Zoom of FotoDigitaal. Dan leer je alles over sensoren, pixels en hoe je een zonsondergang moet fotograferen. Word je daar een beetje moe van, blader dan eens door British Journal of Photography.  

Het is een verademing om de British Journal of Photography (BJP) te lezen. Allereerst kom je bijzonder studieus over. Dat zit ‘m in het woordje journal. Ten tweede gebruikt BJP verschillende papiertypes voor één tijdschrift. Soms komt een foto gewoon beter over op hoogglans papier, dus dat wordt dan geregeld. Fotografie krijgt in dit blad een serieus podium.

British Journal of Photography

© Kronkeling

 

Wereldwijd verkrijgbaar

Het Britse blad (hoe kan het ook anders) bezorgt sinds enkele maanden wereldwijd. En dus hoef je niet meer naar boekhandel Atheneum in Amsterdam om een exemplaar op de kop te tikken (zoals ik voorheen deed). Daarbij komt: het pond staat gunstig laag. Voor maar 95 euro heb je momenteel een jaarabonnement op BJP. Daarvoor krijg je 12 edities in je brievenbus. In de winkel kost het blad 20 euro per stuk, dus tel uit je winst.

Geen zin in een abonnement?

BJP is ook bijzonder actief online. Daar leveren ze weer andere content dan in hun blad. Ik volg daarom ook hun Facebookpagina waar ze vooral melding maken van hun activiteiten. Op de website vind je vervolgens interviews en fotoseries die weer niet in het blad staan.
Kronkeltip 10 British Journal Photography Elvira Smit-2jpg

Tot slot, het tijdschrift dateert uit 1854. Dat is toch wel andere koek dan al die ééndagsvliegen die je in het fotografiehoekje van de Ako vindt. Niet dan?

NB: Kronkeling doet niet aan advertenties, sponsoring, sluikreclame en steekpenningen. Tips en aanbevelingen zijn oprecht en niet ingegeven door dollartekens in de ogen.